maandag 6 februari 2012

Seitanbroodjes

Dit is de plantaardige variant van een saucijzenbroodje.


Alle onderstaande ingrediënten zijn, over het algemeen, verkrijgbaar bij de natuurwinkel.

 Ingrediënten en benodigdheden voor 6 seitanbroodjes
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- een eetlepel plantaardige boter (bijv. van Provamel)
- een pakje seitangehakt (bijv. van de Hobbit)
- een eetlepel gehaktkruiden 
- snuf zwarte peper
- 2 flinke theelepels tomatenpuree
- vegan bladerdeeg (bijv. van Moin)
- bakpapier

Bereiding 
1. Verwarm de oven voor op 180 °C
Leg de plakjes bevroren bladerdeeg uit elkaar om te ontdooien.

2. Hak de ui en knoflookteentjes heel fijn.

3. Verhit de boter in een koekenpan op matig vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak eventjes tot de ui zacht wordt.
Voeg het seitangehakt toe, met de gehaktkruiden en de zwarte peper.
Voeg de tomatenpuree toe en meng het geheel goed. Bak het even op.

4. Verdeel het gemengde seitangehakt over het midden van de plakjes bladerdeeg. Vouw de plakjes door het midden en druk aan de zijkanten dicht.

 5. Leg de broodjes op het bakpapier op een rooster en doe ze in de oven. Als ze na een kwartiertje nog niet bruin zijn kun je de oven op 200 °C zetten en ze nog een minuut of 5 laten liggen. (Let op: de tijden kunnen anders zijn per oven, dus houd ze in de gaten!).


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten