vrijdag 6 april 2012

Pastasalade


Ik vind de pasta persoonlijk het lekkerst als hij een paar uurtjes in de koelkast heeft gestaan en dus niet meteen na het bereiden.
 
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram farfalle
- 3 bosuitjes
- potje zongedroogde tomaten
- 150 gram verse spinazie
- zakje pijnboompitten
- 2 eetlepels oregano (vers of gedroogd)

Voor de dressing
0,5 dl olijfolie
1 verse rode peper
5 teentjes knoflook (2 als je het niet te sterk wilt)
zout en peper


Bereiding
1. Kook de farfalle zo'n 12 minuten, giet af, spoel met koud water tot hij is afgekoeld en doe het in een grote kom.
2. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes, de zongedroogde tomaten in reepjes en de spinazie in repen. Voeg dit toe aan de pasta.
3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze bruin worden. Voeg ze aan de pasta toe samen met de oregano.
4. Snipper de rode peper (verwijder de pitjes als je de salade niet te heet wilt) en pers de knoflook. Doe alles voor de dressing bij elkaar in een kommetje en roer goed door.
5. Voeg de dressing toe aan de salade en roer goed door. 


Buon appetito!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten