dinsdag 10 april 2012

Pompoencurry met sperziebonen


Ingrediënten voor 3 á 4 personen
- 2 pakjes (romige) kokosmelk
- 2 eetlepels gele currypasta (verkrijgbaar bij de toko)
- een blokje groentebouillon
- 1 dl water
- 1 pompoen
- 300 gram sperziebonen
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 2 eetlepels limoensap 
- 1 eetlepel rietsuiker
- een bosje koriander, fijngehakt
- 2 handjes cashewnoten (ongezout)

 - zilvervliesrijst voor erbij

 Bereiding
1. Snijd de pompoen in blokjes van zo'n 2,5 cm, verwijder uiteinden van de sperziebonen en halveer ze.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzing.
3. Breng de kokosmelk in een wok aan de kook en voeg de currypasta toe. Blijf roeren tot de currypasta opgelost is. 
4. Voeg bouillon, water en pompoen toe. Zet het vuur lager en laat het 10 minuten doorkoken met het deksel op de pan.
5. Voeg de sperziebonen toe en laat nog 8 minuten doorkoken.
6. Voeg sojasaus, limoensap, rietsuiker, koriander en cashewnoten toe.
7. Garneer naar smaak met extra koriander en cashewnoten en serveer met de rijst.

Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten